Salı, Şubat 01, 2005

"Yakınım bir müşteri temsilcisiyle evlensin mi ?" [Daha önce, Media Cat dergisinde yayınlandı.]

Bir yakını ‘müşteri temsilcisi’ bir gençle ile evlenmeyi düşünen, ama reklamcı bir arkadaşı (!) ‘reklamcı milletine güven olmaz, hele müşteri temsilcisiyse’ dedi diye kafası karışan kişiye :

Hmm ! Bana birinin özellikle bu köşe için oturup yazdığı bir hikaye gibi geldi, kusura bakmayın :

1. Hangi devirdeyiz ? Kız verilecek adamın kişiliğinden, kafa yapısından çok mesleğine mi bakılıp karar veriliyor nasıl biri olduğuna ?

2. Evlenme çağına gelmiş, eğitimli bir insanın eş seçme kararını [çok büyük bir terslik yoksa] büyükleri mi onaylıyor hâlâ ?

3. Kendisi de reklamcı olan arkadaşınız, nasıl olup da size ‘müşteri temsilcilerinin adam olmadıkları’ türünden şeyler söyleyip, evlenmeyi düşünen iki gencin kaderiyle oynuyor ? Kendisi bekar, daha doğrusu evde kalmış biri mi ? Yoksa evli ama reklamcı olduğu (!) için berbat bir eş mi ?

Hadi oyunu sürdüreyim : Aile büyüğü olmanın tadını illâ çıkaracaksanız, sorun soruşturun bakalım oğlan kimlerdenmiş, soyu sopu düzgün mü, huyu suyu iyi mi... Ama abartmayın, işi bir pazar araştırması şirketine havale etmeyin !

Olmadı, alın yakınınızı ve evlenmek istediği arkadaşını, bir yemeğe gidin. Uygar insanlar gibi tanışın, sohbet edin. Örneğin yanıltıcı reklamlar konusunda ne düşündüğünü, reklamverenin konkur açma alışkanlıklarını nasıl karşıladığını, sorun.

Değerlendirin, görün, aklınıza kurt düşüren reklamcı arkadaşınızdan daha mı az saygın damat adayı genç... Yakınınıza şimdiden mutluluklar dilerim.


Haluk Mesci

NOT : Bu dostumuz daha sonra bir mesaj atarak teşekkür etti ve arkadaşının oyununa (şakasına ?) kurban gittiğini düşündüğünü belirtti.